donderdag 6 oktober 2016 Krachtverlies in je benen tijdens het sporten? Doe dan de self-check en bepaal je risico op een bloedvatprobleem van de bekkenslagader

Wielrenners, schaatsers of triatleten die last hebben van snelle verzuring en krachtverlies in (één van) hun benen kunnen kampen met een bloedvataandoening. Deze oorzaak wordt vaak over het hoofd gezien. Sporters of trainers denken al snel dat het talent niet toereikend is of lopen met de klacht van het kastje naar de muur met behandelingen en onderzoeken die voor een bloedvataandoening niet werken. Vaak stoppen ze ook en dat terwijl het probleem niet onoplosbaar is. Een speciale self-check ontwikkeld door diverse experts helpt sporters om te achterhalen of zij kampen met een vaatprobleem en wijst hen de juiste plek voor advies of een behandeling.

Eén op de vijf beroepswielrenners krijgt met een probleem in de bekkenslagader te maken. Ook recreatieve fietsers, schaatsers en triatleten kunnen met dit probleem kampen. Met name sporters die meer van 25.000 kilometer hebben gefietst of geschaatst (meer dan vijf jaar vijf uur per week) behoren tot de risicogroep.

  

Lees het hele verhaal op sportzorg.nl/nieuws

Of ga meteen naar de self-check 

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek Sportgeneeskunde

(040) 888 60 40

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving

E-mail

Stuur een bericht

Bezoekadres

route 205 (via de zij-ingang)

De Run 4600

5500 MB Veldhoven